Diseños a 100

Diseños a 100

Diseños a 100. Diseños responsive baratos y de calidad

No es Personal

domingo, 5 de agosto de 2012

Demanar el rescat no portarà un nou ajust, diu De Guindos

El ministre d'Economia assegura que les iniciatives d'estalvi preses seran suficients per complir amb la reducció del dèficit.


El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis De Guindos, ha declarat que una possible petició d'ajuda financera a Europa no suposarà noves mesures d'ajustament perquè amb les que el govern espanyol ja ha aprovat és suficient per complir amb la senda de la reducció del dèficit compromesa amb les institucions comunitàries. En una entrevista al diari 'ABC', De Guindos deixa clar que "la part substancial de l'ajustament està feta" i que les mesures que recull el programa de reducció del dèficit pels dos propers anys que l'executiu de Rajoy ha aprovat "serà suficient per complir amb els compromisos". El ministre insisteix a defensar una solució europea per posar fi a les tensions en el mercat del deute.
Sobre la possibilitat de demanar el rescat, De Guindos declara que el govern espanyol té temps i pot esperar per conèixer tots els detalls i el calendari precís abans de prendre una decisió. En l'entrevista, el ministre insisteix en defensar una solució europea per calmar les tensions en el mercat del deute que pateixen especialment l'estat espanyol i Itàlia. De Guindos ho justifica dient que la pujada de la prima de risc es deu als dubtes sobre l'euro.
El ministre explica que el FMI calcula que 200 punts bàsics de la prima de risc reflexen les incerteses sobre l'euro i suposen un sobrecost de 20.000 milions. Per tant, diu que si la maquinària europea es posa en marxa i desapareixen els dubtes sobre la moneda comunitària, l'Estat estalviaria aquesta quantitat, que equival a 1,2 punts del PIB a efectes del dèficit. De Guindos considera que els acords recents del Consell Europeu i les decisions del BCE avances en aquesta direcció i envien senyals clares als mercats. 


'Banc dolent' aquest mateix mes


De Guindos avança que el dia 24 d'aquest mateix mes l'executiu espanyol aprovarà un decret llei que desenvolupa els compromisos del crèdit europeu per sanejar el sector financer. Entre altres coses, aquest assenyala les línies generals de funcionament de les companyies de gestió d'actius, coneguts popularment com 'bancs dolents'. A més, introduirà canvis en l'estructura del FROB i abordarà una nova regulació de comercialització de productes financers complexos -com ara les participacions preferents- amb l'objectiu d'evitar els 'possibles abusos'.





Font: Nació Digital.cat
http://www.naciodigital.cat/noticia/45459/demanar/rescat/portara/nou/ajust/diu/guindos

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Escriu el que vulguis opinar
Escribe lo que quieras opinar

Traductor

¿Que os parece este Blog?

Vistas de página en total

Hora Punta (Transports Metroplitans de Barcelona)

Entrades populars

Infoempleo

Trabajos.com Ofertas

InfoJobs: Empleo